Bortskämdhet

Jag har tänkt lite på bortskämdhet, jag har hela mitt liv blivit kallad bortskämd och blir fortfarande det. Jag anser dock att det är en skillnad på att bli bortskämd och att vara bortskämd. Man kan få saker av sin familj och släkt som man vill ha men som inte har krävt att få, det kallar jag att bli bortskämd. Det är när man förutsätter att man ska få det man vill hela tiden som jag tycker att man är bortskämd, det är en stor skillnad mellan de två. Om man ska utveckla det lite till så tror jag att man kan vara bortskämd trots att man inte får massor av prylar när man vill, man kan också vara bortskämd med att alltid får göra vad man vill, att man får säga vad man vill när man vill osv. Sen är det också att det en person har som standard kan en annan tycka är lyx och därmed sätta stämpeln bortskämd på den personen.

Om man ska ta mig som exempel så tycker jag inte att jag är bortskämd längre, jag kan erkänna att jag var bortskämd när jag var mindre. Jag ber inte mina föräldrar att köpa allt åt mig för jag vet att är det något jag vill ha så sparar jag ihop pengarna och köper det själv. Jag tar aldrig för givet att mina föräldrar ska köpa de dyra sakerna jag så hemskt gärna vill ha, det gör jag inte och varje gång som det gör det så blir jag lika glad och överraskad. Visst det kan se ut som jag är bortskämd för andra men när man inte vet hur det är så ska man inte heller uttala sig om det. Allt jag får det tar jag absolut inte för givet. Just för att jag är ensambarn så får jag mer än andra barn får, jag kanske får dyrare presenter vid jul och födelsedagar men det är inget som jag kan styra över. Jag önskar mig allt jag vill ha, om jag inte får allt jag vill ha så spelar det ingen roll för om jag verkligen vill ha det kan jag köpa det själv. Jag kan själv tycka att jag blir lite väl påkostad av mina föräldrar och ber därför inte speciellt ofta om att de ska köpa något till mig. Som nu när jag ska få en iPhone, det var aldrig mitt förslag. Det var min mamma som kom med förslaget att hon skulle ta min och jag skulle få en ny.

Det är så mycket som kan betraktas som bortskämdhet men egentligen, spelar det någon roll om man är det eller inte? Är det inte hur personen är som man ska bedöma? Och när ska vi sluta att döma andra, är det så att man är så missnöjd med sig själv att man måste hitta bristerna i andra?

Vill verkligen inte peka finger på någon, för det gör jag verkligen inte! Utan jag vill mest bara få ut vad jag känner och tänker, jag gör ofta inte det men det är något som jag måste göra för att må bra med mig själv, något som jag har lärt mig den hårda vägen.

.

Att det kan göra så ont att inte bli väckt mitt i natten


Det gör verkligen ont

Wow

Älskar verkligen den här klänningen (som förövrigt inte riktigt har samma färg i verkligheten och är mycket snyggare IRL), vet dock inte rikigt när jag ska ha den om jag köper den. Funderade lite till balen men jag vill inte köpa något så långt innan, jag kanske inte vill ha den då, vem vet? :P

Förövrigt så ska jag in till Telia imorgon och beställa en iPhone, är riktigt sjuk på den just nu, haha! Får väl se hur många veckor det tar innan jag får den men det är värt väntan ;)

 


Undanflykter

Idag så har jag varit på långpromenad med mamma, sen så åkte vi upp till Rönnåsen och fikade. Riktigt trevligt att göra något annat än att gå hemma hela dagen. Åker till Stockholm imorgon också förresten och kommer hem igen på fredagskväll. Det kan jag då lova ska bli riktigt skönt, bryta mönstret lite. Får se vad vi hittar på men på fredag så ska vi nog ta och kolla på nya iPhonen, mamma kanske ska köpa en åt mig om jag gillar den (självklart så kommer jag inte "bara" få den, hon ska ta min Satio. Visst är det en skillnad i pris mellan dem men inte alltför stor..)

Får se om jag tycker att den är snygg, är inte helt övertygad när jag kollar på bilderna


Ett rent helvete



Mitt lilla hjärta, min lilla djävul. Jag kommer sakna dig så otroligt mycket, saknar dig redan obeskrivligt mycket.
Jag älskar dig..

Borstar av bloggen lite

Vad är nytt just nu då tro, lite av allt möjligt. Just nu lever jag med tre big ass fingrar som gör allt för att förstöra min vardag haha. Annars då, finns mycket som förvirrar en just nu, mycket som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Så just nu håller vi tummarna (så gott det går i alla fall) för det ska finnas ett enkelt svar. I väntan på det får jag hitta någon annan lösning på det hela, det kan inte vara såhär..



Drömmer mig bort till där allt var enklare och allting mindre förvirrande..

 


 


 

Tack för att jag kan tömma ur mig allt till dig, du är en klippa S.


Hemresa

Okej, det blev inte så mycket bloggande som jag hade tänkt men det var lite svårt att hinna med allt :P
Ska bli ganska skönt att komma hem men jag kommer absolut att sakna de goda bröden på morgonen. Vi åker nu i eftermiddag vid fyra sen när man kommer hem till Sverige så är det bara att sätta sig i bilen och åka hem :P Kan då erkänna att resväskan ser ut som ett bombnedslag men det får vara som det är, allt ska ju upp igen, haha.

Jag går i hand med ironi


Oh just det, jag är inte ett dugg avundsjuk på alla er som är på Ockelbo marknad, för hur härligt är det inte att missa den helgen som det för en gångs skull händer något? Riktigt härligt, verkligen..

Frankrike

Long time no see, men man har ju haft annat för sig. Vad är nytt då? Ja just nu så är jag i Marseille, Frankrike, oxh ska iväg till Nice imorgon där vi ska spendera resten av semestern.
Tänkte nästan använda bloggen som mitt enda sätt att ha kontakt med omvärlden, haha! Det lite brist på pengar på telefonen så datorn får täcka mitt behov att faktiskt ha kontakt med någon :P

Sitter och vilar krafterna efter en heldag i varma Marseille, har lite sällskap av en flaska vatten, toppen!


RSS 2.0